7 Mayıs 2016 Cumartesi

ENVER TURGUT "KISA VE 'ÖZ OLARAK' HAYATI" ÖZ GEÇMİŞİ..

KISA VE “ÖZ OLARAK”
HAYATI 
VE 
HATIRATI...
Enver Turgut, 1927 yılında Diyarbakır İli, Kulp İlçesi Narlıca Köyünde, mütevazı bir çiftçi ailesinin oğlu olarak dünyaya geldi. İlkokulu, doğduğu yıl açılan Narlıca Köyü İlkokulunda okudu. Eğitimini Kulp ve Diyarbakır da tamamladı. Askerlik görevini 1948 - 1951 yılları arasında yaptı. 1952 ilâ 1955 yılları arasında Diyarbakır Belediyesi'nde Muhasebeci; 1955 ile 1960 arasında Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'nde yine Muhasebeci olarak ç.alıştı. Aynı zamanda YOL-İŞ Sendikası Başkanlığı yaptı. 27 Mayıs 1960'dan sonra Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğünde Teknik Hesapçı unvanıyla 10 yıl çalıştıktan sonra 1964 – 1973 döneminde; Ankara da TES-İŞ “Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası” Genel Sekreteri ve Genel Başkanı sıfatıyla görev yaptı.
HALK’A HİZMET
HAK’A HİZMET
VE SİYASET
Enver Turgut, Adalet Partisi’nden 1965’de İzmir, 1969’da Kayseri Milletvekilliğine seçildi. Gerek Sendikal faaliyetlerinde ve gerekse parlâmento hayatındaki çalışmaları, Adalet Partisi (AP) ve Doğru Yol Partisi (DYP) camiasında çok iyi bilinir. Hemen, hemen her kesin Enver Turgut ile unutulmaz bir hatırası, dilden dile anlatılan bir anısı vardır.  
SİYASİ YAŞAM VE SÜREÇ
1960 yılından beri politikanın içinde olan ve köklü bir Demokrat Partili sülâleden gelen Enver Turgut; Adalet Partisi’nden 1965’de İzmir ve 1969’da Kayseri Milletvekilliğine seçildi. Bu zaman zarfında 4 yıl süreyle Adalet Partisi (AP) Grup İdare Üyeliği ve Adalet Partisi Grubu adına “TBMM Çalışma Komisyonu Üyeliği” yaptı. Ayrıca 4 yıl “TBMM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyon Başkanlığı” görevinde bulundu.
1973 yılından 1977 seçimlerine kadar Adalet Partisi (AP) Çankaya İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 1977 seçimlerinde Ankara Milletvekili adayı olarak listede yer aldı.
BİTMEYEN BİR VAZİFE AŞKI
TES-İŞ Sendikasındaki görevinin yanında, 4 yıl TÜK-İŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 1973 – 1981 arasında Sosyal Güvelik Bakanlığında Bakanlık Müşavirliği; Bu arada EMEK Turistik Tesisler İnşaat ve İşletme Şirketinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğünde Müşavirlik görevlerinde bulundu.
Adalet Partisinde 23 İl ve 58 İlçeyi kapsayan “Parti Müfettişliği” yaptı.
Önce Adalet Partisi (AP), sonra Doğru Yol Partisinden (DYP) iki defa Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.
BABA OCAĞI;
GELENEK VE GERÇEK
3821 Sayılı Kanun gereğince Demokrat Parti tekrar açıldıktan sonra Merhum Hayrettin Erkmen Başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Dönem itibarıyla Tarihi ve Kadim Demokrat Parti’nin seçimlere katışabilmesi için iki ay zarfında 81 ilin % 50’sinin kurulmasına çok büyük katkılar sağladı. Enver Turgut’un katkıları sayesinde, yeniden açılan Demokrat Parti hukuken seçimlere katılma hakkını kazandı.
Müteakiben, başta Demokrasi Şehidi Adnan Menderes’in oğlu Rahmetli Aydın Menderes, Sakarya Milletvekili Yalçın Koçak ve Korkut Özal dönemlerinde Genel Başkan Yardımcısı olarak faaliyet gösterdi. 
Bu çalışmalarının yanı sıra da Prof. Dr. Rıfkı Salim BURÇAK ve tarihi Demokrat Partinin saygın kadroları tarafından kurulan “Demokratlar Kulübü”nde Başkan Vekili sıfatıyla çalışmalarını sürdürdü. Halen Türkiye Sendikacılar Derneği Başkanı olarak; Kamu yararı ve halk için, bir vakıf insan sıfatıyla ikame ettiği aktif görevini devam ettiren Enver Turgut, 1960 yılından beri Ankara’da ikamet etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
HER DAİM VE HER YERDE
“MİLLET VEKİLİ”
ENVER TURGUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder